1. 1- burası ekşi bozdu diye kuruldu...
    böyle olduğunu şimdi şu üst satırları okuyunca öğrenmiş bulunuyorum. oysa benim kafamdaki ( ideal demiyorum ) youreads ekşi sözlüğün akıllısı ya da terbiyelisi falan değildi. hatta ikisini aynı kulvarda da değerlendirmemiştim. burası için kısa ( ya da uzak ) vadede hedeflenenin daha çok kitap - film - müzik gibi gibi belli başlı alanlarda kültürel bir paylaşım - bilgilen(dir)me platformu yaratmak olduğunu düşünüyordum. hal böyle iken eğer 1 numaralı tespit doğru ise o zaman şimdi yazacaklarımı düşünmek gerekecek.

    2 - nerde o eski sözlükler ...
    nerde o eski bayramlar...nerde o eski ...diye gider bu ah'lar. ekşi sözlük neden bu duruma geldi? cevabı zerre umurumda olmayan bir soru aslında. ama madem muadili olarak burayı görecekmişiz o zaman öbürünün neden bozulduğunu sormakta fayda var. ekşi ya da benzeri bir platform kurduğumuzda buralara gelip yazar olanlar aydan gelmiyor, sokaktaki ortalama neyse orası da o. yazar sayısı arttıkça düzeyin de genel ortalamaya yaklaşması kadar doğal bir şey yok. daha fazlasını beklemek abes mi olur? işte asıl sorunumuz bence burada. daha fazlasını ( daha üst bir seviyeyi ) hedefleyecek isek o zaman başka bir şeyi tartışmaya açmamız gerekli diye düşünüyorum. o da madde 3 olsun.

    3- youreads içeriği ...
    daha önce buna benzer başka bir tartışmada bu fikrimi yazmıştım, yerini bulamadım şimdi, tekrar edeyim : youreads'teki kategorilerin kitap - film - müzik şeklinde 3 kategori ile sınırlı olduğunu düşünün. çok mu kısıtlı? peki herhangi bir kitap ya da film başlığının altında tartışamayacağınız, yazıp çizemeyeceğiniz bir şey var mı? bence yok. ister cinselliği tartış ister siyaseti, ister veganlığı yaz ister feminizmi... ama bunlar hakkında yazarken bir dayanak, bir çıkış noktası, bir literatür sunarak ilerlemek tartışmanın ( yazılıp çizilenin ) daha üst bir seviyeden seyretmesini sağlamaz mıydı? "çeşitli" nedir allasen? çeşitli kategorisini çıkarıp elde kalana bir daha bakmanızı tavsiye ederim. bence ilacımız buydu ama demek ki vakit geç oldu.
    mesut

mesaj gönder