1. kuran'ı kerim islam öğretisinin ana kaynağıdır. müslüman kimseler bazı entelektüel kesimlerce kuran okumamakla itham ediliyor, yer yer aşağılanıyor hatta cahil cesaretiyle kuran'dan ayetler göstermelik paylaşılıyor. böyle bir moda var, dini bir mevzu geçince google'da ayet bulup paylaşan tıfıllar var, neyse.

    kuran okumak ne islamın ne de imanın bir şartı değildir. namazda kıraat dışında kuran okunması gibi bir kaide yoktur, sünnet iye geçer. müslümanlar canı istemezse bu sünneti de yerine getirmez, ve bununla da itham edilemez. islamın da imanın da şartları açık ve nettir. geri kalan şeri hükümlerden müslüman vatandaş sorumlu tutulamaz. islam bilme dini değil uygulama dinidir. bunu iyice anlamak gerek.

    yani kaynak müslümana der ki; kelime-i şahadet getir, namaz kıl, oruç tut, zekat ver,hacca git. bunlar farz kılınmıştır müslümana, emirlerdir.
    yine imanın şartlarında kuran okumak yoktur, sadece 4 kutsal kitaptan biri olduğuna iman etmek vardır. imanın şartları da; (allah, melekler, kitaplar, peygamberler, ahiret ve kaza-kader)'e imandır.

    gördüğünüz üzere müslümanlara ne kuran okumak(namazda kıraat harici) , ne de felsefe yapmak farz kılınmamıştır. dolayısıyla geriye kalan her şey ama her şey müslümanın sorumluluğu dışındadır, canı isterse yapar istemezse yapmaz.

    gerçek müslüman ; iman eden, ibadet edendir. farzlara uyan, günahtan sakınan kimsedir. sağda solda ayet copy paste yapanlar da kibirli, felsefe kasan, işe yaramaz, bilmecilik oynayan tiplerdir. ibadet etmezler, iman etmezler ama bilmeye gelince oho çok bilirler, bütün detayları bilirler, google'dan bulur bulur getirirler.

    ben buna islamı esnetmek diyorum. esnetirler çünkü kırılsın yok olsun istemezler. tarih boyunca islam esnetilmiş, genişletilmiş, bir tuhaf hallere sokulmuştur. halbuki her şey çok basittir, islam bu basitlikte yaşamayı telkin eder, bu basitlikte yaşayamıyorsan islamın dışına çıkarsın o zaman da islam yerine başka bir öğreti sunar adına da başka bir şey dersin onu enjekte edersin. fakat yok, illa islam olacak ama öyle olacak böyle olacak esnetirler ki yok olmasın, kaybolmasın hep var olsun her şeye uyum sağlasın. bugün kuantumu islamla açıklayanlar var yahu. adem ile havvayı metaforik değerlendirip evrimle içiçe lanse edenler var. tabi bi de bunlara çeşitli ayetler copy paste edip karşı çıkanlar var. çok ilginç geliyor bana esasen, bu zorlamak niye?
    abi

mesaj gönder