1. başarısız geçmişe sahip personel, en sadık personel adayıdır. okulunu 10 yılda bitirmiş, kötü bir üniversiteden mezun, uzun süredir işsiz, borçları var, hayata küsmüş, psikolojisi bozuk..vs

    sen bu insana iş verdiğin zaman ve aynı zamanda değer ve ünvan da verirsen, işte bir personel elde etmiş olursun. işini kaybetmeyeceğinden emin olduğu andan itibaren ve geçmiş yıllarındaki kayıplarının sadece burada telafi olduğunu bildiği günden sonra şirket için adeta savaşacaktır. şahsen böylesine verimliliği etiketleri omuzlarından aşağı dökülen elemanlarda görmedim. bir gün pazar günü işyerine geldim. normalde pazar günü hiç kimse çalışmaz. içeride gözleri kan çanağına dönmüş iki adam gördüm. ne oldu ne yapıyorsunuz? işleri yetiştirmeye çalışıyoruz dediler. bugün pazar gidin desem de gitmediler. işte bunlar gerçek ve yaşanmış hikayeler. kaybetmiş insanlar bazen en ideal insanlardır. onlara ihtiyaçları olan, yıllardır elde edemeyecekleri için üzüldükleri, ruhlarını kararttıkları şeyi ver. onlar sana verdiğinden çok daha fazlasını verecekler. bu insanlar para kazandırdı bana. bunların çelik gibi işlerinin arkasında duruşlarından kazandım. onlara verdiğim değeri fazlasıyla geri verdiler.

    kısaca başarısız insanı severim. bunlar da birer hayat tecrübesidir. kimin sana yararı olacağını bilemezsin. ama zamanla öğrenirsin. çok şatafatlı adamlar bana iş mi yok deyip istifayı en basit olayda basarken, bu adamlar hiç kimse kendilerine söylemediği halde evlerine iş götürüyor, pazarları gelip çalışıyor, 24 saat iş düşünüyor. kazandırıyorlar yani. tavsiye felan vermiyorum, bunu okuyan hem ünvan sahibi hem beyaz ve mavi yaka çalışanlar eminim ne demek istediğimi anlamışlardır. işte bulunur, işçide bulunur. ama önemli olan çalışacak kişi değil, o işi çok iyi yapacak insanda lazım değil. tek lazım olan fark katacak kişidir. sen o işe yeni bir boyut yeni bir fark katarsan işte o zaman bir numaralı adamsındır. o yüzden o işi yapmak için çalışmayın, o işe fark katmak, fark yaratmak için yaşayın. farklı olun, farklı olan ilgi çeker ve daima göze önünde olan odur.

mesaj gönder