1. malum siteden malum şahıs tarafından yerden alınan bir taşın fırlatılmasıyla konduğum bu daldan bir kuş gibi uçuruldum. sonra da oradaki badim sayesinde bu siteyi buldum ve kondum.

    uçurulma sebebim çöp entry olarak tanımlanmış. ancak girdiğim entrylerin %95i çöptü bence.
    bunun bir kaç nedeni vardı:
    1- yukarıdaki yazarların belirttiği gibi faydalı konularda zaten çoğu bilginin girilmiş olması. ilave bilgi verilmesi durumunda da birileri tarafından fularlı yularlı diye amacından saptırılıp lanet olsun dedirtilmesi. köy kahvesinde victor hugo'dan bahsederken hissedeceğiniz hislere sahip oluyordunuz.
    2- sistemin ödül mekaniği emek verilmiş entrye değil ses getiren troll-rezalet entrysine prim verilmesi nedeniyle zaten faydalı paylaşım yapılmasının boş işler olduğunu hissettirmesi.
    ben troll avcılığı yaptığım için kısa süre içerisinde pek çok kez kullanıcılar tarafından beğenilip sitenin vitrinine konulmuşum. ama bunun benim kişisel gelişimime ya da entellektüel birikimime ne faydası var.
    3- foruma dönüşen sitede telefonunu konsolunu satanlar bir yerde, red light districtlik yapanlar bir yerde, parti propagandası yapanlar bir yerde. insan kendisini büyük şehirlerin yetersiz gelen otobüs terminalinde gibi hissediyor.

    uçuruldum ama şu an kendimi mutlu hissediyorum.

    bu oluşumun başlığında niye geldiğim "çöplüğü" bu kadar anlattım. çünkü burasının öyle bir yer olmasını istemiyorum. kendimi büyük şehirden küçük şehire gelmiş, önce çok mutlu sonra ölümüne pişman olan adam gibi değil, amerika'ya avusturalya'ya kaçak göçek gitmiş ve başarmaktan başka şansı olmayan birisi gibi hissettiğim için yazıyorum.

    o yüzden bu güzel sitede daim olmak buranın gelişimine katkıda bulunmak istiyorum.

    aşkımı ekşideki gibi whatsapptan emoji ile değil kokulu kağıda dolma kalemle yazacağım kelimeler ile ilan etmek istiyorum. buralarda yeniyim. bir kusurum oldu ise affola...

mesaj gönder