1. bu nükleer işinden japonya' nın bile başı yanmış. elbette nükleer bulunmaz bir nimet. ama bunun sağlıklı olup olmayacağını 31 mart - 1nisan gündem haberlerine bakarak anlamak bile mümkün
  2. bu ülkede metro ile yolculuk yapan bir insana aniden demir saplanabiliyo biz hala nükleer santrali tartışıyoruz. allah sonumuzu hayır etsin. amen.
  3. mersin'de yaşıyor olmam sebebiyle yapılışı beni bir hayli ürküten santral. hayır, bi de çalıştığım kurum yüzünden orasıyla ilgili işlemleri de yapmak zorunda kalıyorum, içim yanıyor.
  4. Greenpeace imza kampanyası hala devam ediyor. Fiziksel olarak bir şeyler yapamıyorsak bile yapanlara yardım edebilir, verceğimiz bir imzayla da olsa yanlarında olduklarımızı hissettirebiliriz. Umarım bir şeyleri değiştirebiliriz. Umarım!

    akkuyu nükleere hayır!
    hubot
  5. bizim trafolarimiza bile sahip çıkacak, kedileri durduracak teknolojimız yada kabiliyetimız yokken santral hemi de nükleer şaka gibi.
  6. Bir ülkenin enerji ihtiyacı için ne güneş enerjisi ne de rüzgar enerjisi yeterli gelmemektedir. Herkesin düşündüğü kadar yeşil ve kolay değildir bunlar. Üretim kapasitesi sizin elinizde olmadığı için yeri geldiğinde tamamen diğer enerji üretim metotlarına abanmanız gerekir. Yani ütopik bir ülkede enerji %100 olarak güneş ve rüzgardan üretiliyor olsa bile aynı kapasiteye sahip termik santral ve benzeri yapıları hazırda bekletiyor olmanız gerekir. Maliyet bakım konularına girmiyorum bile.

    Birde dalga enerjisi var ama onu pek araştırmadım zaten türkiye'de yapılabileceğinden şüpheliyim.

    Nükleere gelirsek öncelikle ham madde nereden gelecek, atıklar nereye gidecek onu öğrenmek lazım. Dışa bağımlılık açısından bir fark yaratmayacaksa zaten kurulmasının bir anlamı yok. Ondan da önemlisi herkesin bu santralde çalışacak insanlara güvenmemesi var. Buna bende dahilim.
    http://youreads.net/baslik/iridyumu-cebinde-gezdiren-cocuk--56919
    Bu haberdeki gibi insanlar bu projede çalışacaksa bir kaza olması kaçınılmazdır. 10 senede geçse 30 senede geçse o kaza yaşanacaktır. İşçisinden mühendisine kadar herkesin kalifiye insan olması lazım. Buda biraz zor.

    Genede eğer başarılı şekilde işletmeyi başarırsak Türkiye'yi bir çok konuda ileriye götürecektir.

    Edit: İddia edildiği gibi %51 rusyanın olacaksa, bizim ülkemizde üretilen elektriği bize satacaklarsa ekonomik sonuçları osmangazi köprüsünden farklı olmaz. Hiç yapmasınlar daha iyi.