1. japonya'da kullanılması yasak olan kelime.
  2. dünyaya isyan etmenin eyleme dönüşmş halidir.

    onaylıyor muyum, elbette hayır.

    nedenini açıklayayım...

    birden fazla nedeni vardır. önem sırasına göre yazacağım, en önemlisi sonda olucak, cunku akılda daha çok kalacağını düşünüyorum.

    çoğu insanın aklından intihar seçeneği geçmiş olabileceğine biliyorum, buna bende dahil. asla yadırgamadım kimseyi böyle bir düşünceden ötürü.

    kötü zamanlar, acılar yaşayabiliyor insanoğlu. evet haklısınız gezegenimiz cazip bir yer olmaktan çıkıyor ve diğer gezegenlerde de henüz hayat bulunamadı. fakat biz bu seçeneği - bence bir soru işareti olan bir seçeneği - işaretleme cesaretine nasıl kapılabiliyoruz... ve yarının farklı olmasında ki kesinliği nereden bilebiliyoruz... insan bence kendi dünyasını yaratabilir, dış dünyadan bağımsız bir şekilde. ben bunu yapmaya çalışıyorum ve dış dünya beni o seçeneğe doğru yönlendiremiyor, cunku zırhımı oluşturuyorum bir şekilde...

    gitmeyin, buralar sizsiz nasıl çekilir? neylerim ben olum sizsiz? olaya bencilce baktığımı düşünmeyin çok kızarım...

    haydi şimdi bunları düşünmeyi bırakın, şu müziği bir dal niyetine uzatıyorum ve hayatınızı nasıl güzelleştirmenin yollarını aramaya çağırıyorum.
  3. failin eyleme başlamadan pişman olmadığı; eylem sonrası -genelde- çok geç kalınan hayattan vazgeçme kararıdır.
    mantık bir şekilde yaralanmış olmalıdır.
    çıkış yolları sislidir görülmez.
    kişinin kendisine ve içinde bulunduğu çaresizliğe dışarıdan bakamaması buna en büyük sebeptir bence. dışarıdan bakmayı öğrenmek gerek...
    mahi
  4. büyük çoğunlukla insiyatifi ele alma ve bu seferde benim dediğim olsun deme şeklidir. etkilere verilen kişisel tepki.
    h2o
  5. ölmek istemiyorum ama yaşamak da artık.bunca acı, imkansızlık, zorluk içersinde bir şeyleri yeşertemiyorum.gücüm artık hiç bir şeye yetmiyor.öbür taraf var mı bilmiyorum ama bunca yalnızlık ve acı bu dünyada maruz kalırken ve daha bir çok olumsuz şeyleri olumluya çevirmeye çalışırken kendimi duvarı çiviyle ortadan kaldırmaya çalışan mahkum gibi hissediyorum.nefes almak bile külfet haline geldi.
  6. bir aile dostumuzun 17 yaşındaki oğlunun hepimizi şaşkınlığa uğratttığı kara olay. neden mi şaşırdık? notları yüksek, arkadaşları ve ailesiyle arası iyi, sürekli gülümseyen bir insandı. vefat etmeden birkaç gün önce görmüştüm. 18 olmama az kaldı ehliyet alacağım demişti. sonra maalesef öldü. ailesini inanılmaz bir acıyla bıraktı. nedenini kimse bilmiyor sanırım, ya da ben o zamanlar küçük olduğumdan haberim yok.
  7. intihar bir doymuşluk göstergesidir diyebiliriz. intihar edecek insanın, intihara yatkın kişinin, intihara meyilli bireyin^:suicidal person^; sürekli yüzünün asık, mutsuz ve agresif bir tavra sahip olması ve ya bunu yapmak için başından çok büyük "vah vah vah" dedirticek olaylar geçmiş olmasını beklemek kişi yakınlarının yaptığı en büyük hatadır genelde ki bunu yapacak olan birey muhtemelen çevresindeki insanları üzeceğini düşündüğünden ötürü bu fikri genellikle paylaşmaz.
    son olarak bunları yazmamın asıl sebebine gelecek olursak, intihar etmiş insanın arkasından üzülmeyin eğer cehennemde falan işkence göreceğine inanmıyorsanız. çünkü istisnai durumlar haricinde o baskı altında olmadan gecelerce bunu tasarladı ve en büyük korkusu arkasında bıraktıklarıydı. ^:aldığı canı değil^
    bozuk
  8. her insanın hayatında bir defa da olsa düşündüğünü düşündüğüm eylem.
  9. kişinin ölümünü süslemesidir. ölüm güzellemesidir.
    kuz
  10. "ölümü son çıkış olarak düşüneceksin. bil ki kimse seni bundan alıkoyamaz ve tam da bu nedenle, elinin altında olduğu için onu yedekte tut, sonuna kadar. diyelim ki geceleyin bir kâbus gördün. bunun bir kâbus olduğunu, başını oynattığın anda kurtulabileceğini bilirsen her şey daha kolay, daha çekilir hale gelir, hatta bir bakarsın ilk başta en korktuğun şeylerden zevk alır olmuşsun. hayat seni istediği kadar ürkütsün, canını yaksın, en yakınların çirkin maskeler taksınlar... hayat bu, de kendi kendine, ikince kez çağrılmayacağım bir oyun, bir zevkler ve acılar oyunu, bir inançlar ve aldatmalar oyunu, bir maskeler oyunu, bir aktör ve bir gözlemci olarak sonuna kadar oyna, gözlemcilik daha iyidir, ne zaman istersen bırakabilirsin. beni sorarsan, ''imdat çıkışı'' sayesinde ayaktayım. çünkü emrimde, ve onu kullanmayacağımı biliyorum. ama ahiretin anahtarı bende olmasa kendimi kapanda hissederdim, derhal kaçmak isterdim! " ^:doğunun limanları - amin maalouf ^