1. once upon a time hakkında spoiler içerir
    !---- spoiler ----!

    az önce ouat'da hades öldü valla

    !---- spoiler ----!
    o kaldıramayacağı kadar ağır bir taş yaratabilir mi sorusunu gerçekten kim ortaya attı, neden ortaya attı merak ediyorum.
  2. az daha küfleniyordu bu başlık,iyi oldu.
    35'te açıkladığımız gibi,bu soruların cevabını aramak gereksizdir.

    1)eğer inanmıyorsanız bu soru gereksizdir. çünkü tanrı yoktur.olmayan bir şey yok olamaz.

    2)tanrı eğer bütün varlıkları yaratmışsa ve bir gücü elinde bulunduruyorsa bu paradoksu düşünemez,çünkü eğer yok olursa yarattığı her varlık da yok olacaktır.
    eğer çok tanrıcılıktan girersek, yine aynı şey olur,poseidon var ve kendini öldürüyor.
    sizce ne olur?

    3)bu soruyu düşünen biri muhtemelen tanrının da kendi gibi yaşamdan bıktığını düşünüyordur.
    hayır,tanrı yaşamdan bıkamaz çünkü tanrı yarattıklarına benzemez.mitolojilerde ve kutsal kitaplarda anlatıldığı üzere tanrılar insanüstü özelliklere sahiptirler. (bkz: hadi canım :) )

    eyyorlamam o ki,bu sorularla kafanızı meşgul etmeyin.yazıktır.
  3. tanrı'nın doğmamış olduğunu kabul edersek ölemez de.
    ama tanrı bir gün başka bir peygamber seçer ve ona da kendisinin öldüğü vahiyini göndertirse. peygamber de bir din yayarmışçasına bu bilgiyi yayarsa. insanlar da tanrı'nın öldüğüne inanmaya başlarlar yavaş yavaş.
  4. lise2 de din öğretmenime bu soruyu sormuştum o da bana cevap olarak "yesil mi daha yesil yoksa sari mi daha sari sorusu ne kadar mantiksizsa bu soruda o kadar mantiksiz"demisti
  5. tanrı istifa etti ^:swh^
  6. eğer bir tanrı varsa kendinden önce ego'sunu öldürmesi gerek.
  7. sorunun çıkış noktası kesinlikle sınırlı bir bilgiye beyne mantığa sahip olmamızdan kaynaklanıyor zira tarif ve tasvir edilen tanrı eğer tek tanrılı dinlerdeki gibiyse tanrının yaşaması ölmesi var olması yok olması gibi kavramlar yoktur sadece kelimelerle tasvir edemediğimiz için ölmek deriz fakat tanrı katında onun insan lisanıyla tasvir edilemeyen başka bi adı vardır yani bir şeyi anlamak için onun kelime ile tasvir edilmiş olması gerekir ve tanrının varlığı ya da yokluğu ( burda da insan lisanı kullanıyorum mecburen) insan lisanı ile anlatılamaz
  8. tanrı benim ruhumuda tanrı yapabilir mi gibi daha bir çok ilginç soru ,
  9. yemez.
    jole