1. etme yöntemlerine göre psikiyatristlerin ilgilendikleri iş.

    yüksek risk grubuna bileklerini kesenler, kendilerini asanlar ve kurtulma ihtimalinin çok zayıf olduğu yüksek noktalardan aşağı atlayanlar girerler. sebebiyse, ölürken kendilerini bilmek ve görmek isteyişlerinden gelir. klinik depresyon vakalarının sonuçlarındandır. uzun süreli ve ciddi bir tedavi gerektirir. gözetim altında tutulanlar genelde bu sınıfa girenlerdendir.

    kendilerini ateşe verenlerin kurtulma ihtimallerinden dolayı daha alt bir sınıfa koyuldukları bilinir. zira evde kendini ateşe verme vakalarına pek rastlanmaz. buna kalkışanlar çoğunlukla toplumsal bir soruna değinmek ve sistemi protesto amaçlı yaptıkları düşünülmektedir. bunlar da depresyon kaynaklıdır. tedavi gerektirir.

    ilaç alanlar genelde çevrelerine bu işi yapacaklarına dair haber verenler, ilgi açlığı çekenlerdir. en popüler metoddur.

    intihar eylemi ilk paragraftaki şekilde ilerlemiş bir depresyon ve ruhsal çöküntünün dayanılmaz hale gelmesi, yaşamdan kopma arzusu ve her şeye rağmen ölüme duyulan istektir. büyük cesaret ister. her insan ölme arzusunu içlerinde taşır, ister fakat cesaret edemez. geri dönüşlerin de olamayacağını hesaba katar. bu da cesareti törpüler ve yokeder. intihar işini yıllarca düşündüm ve inceledim, psikologlara gittim. klişe cümleler ve vücudu hissizleştiren, beynini emen ilaçlar dışında reel anlamda bir destek de alamadım.

    neticede uzak durulması gereken bir eylemdir. doğal yollardan ölüm beklenmelidir.

mesaj gönder