1. doların daha da çıkmaması için hiçbir neden yok. günü kurtarmak isteyen iktidar spekülasyon der. sonra dolar 3.50 olur gündem değiştirmeye çalışır milletten ne koparırız da telafi ederiz hesapları yapılır. 3.75 olur 4 olur zaten bunun adı da ekonomik krizdir.

    fed faiz artıracağını duyurur, demek istiyor ki getirin arkadaşlar dolarları burada daha karlı çıkacaksınız. yabancı yatırımcı şöyle bi bakar ortama; ohal var uzatılıyor, ilkel kabile gibi cemaatin önde gelenleri ile akp'nin önde gelenleri birbirine dayılandı diye ülke 3 yıldır sarsılıyor. yetmiyor fatura halka kesiliyor sen ocusun, sen bucusun halk baskı altına alınıyor ve güvensizlik tasarrufa meylettiriyor. yetmiyor inşaat sektörü şişirilmiş durumda ne olacağı belli değil kentsel dönüşüm ayağına şirketler kurtarılmaya çalışılıyor. yetmiyor ülkenin ordusu suriyeye giriyor rusya, amerika ile aynı ringe çıkıyor ne olacağı hiç belli olmaz.

    velhasıl fed faiz artırır, decelendirme şirketleri notu düşürür, yabancı yatırımcı kaçar, sıcak para uçar. bu da bize enflasyon, vergi, fatura olarak yansır.

    ek. ben de yatırım tavsiyesi vereyim bari, önümüzdeki haftalarda ppk toplantısı olacak. muhtemelen tcmb pek de bağımsız olmadığı için faiz indirimine zorlanacak. bir ihtimal faiz indirimi kararı ile dolar 2.95-3 seviyesine gelir. hah işte o anda dolar alın, 2017 ortalarına kadar 3.5 olmasını bekleyin.
    abi

mesaj gönder