1. kuantum fizikçilerinin doğu felsefesinden medet umması buna iyi örnek bence. mevlana şiirlerinde, nasrettin hoca fıkralarında evren işleyişi arıyorlar. efendim hocaya komşusu gelmiş hanımla kavgalı, anlatmış dert yanmış demiş haklısın, göndermiş. bu sefer adamın karısı gelmiş anlatmış dertlenmis, hoca.demiş haklısın, göndermiş. hocanın karısı dayanamamış demiş hoca hoca bu nedir her gelene haklısın diyorsun! hoca dönmüş hanıma, hanım sen de haklısın demiş.

    çift yarık deneyinde elektronları göndermişler parçacık gibi davranıp tepe oluşturacağı yerde dalga gibi davranıp yayılmış. biri demiş ne malum iki yarıktan da geçtiği belki tek yarıktan geçiyor, haklısın demişler gözlem yaparken bu sefer parçacık gibi tepe olmuş. demiş ne malum gözlemcinin deneyi etkilenmediği. demişler sen de haklısın. ya demiş determinizm sevdalısı hem diyorsun o haklı hem diyorsun bu haklı bu nasıl iş. kuantumcu dönmüş demis ki sen de haklısın.

    yakın tarihte orhan gencebay ve müslüm gürses şarkılarına dadanma ihtimalleri var. dünya tehlikeli bir yere doğru gidiyor.
    abi

mesaj gönder