1. 9 ay önce bu sözlüğe kayıt oldum. yaklaşık 6 aydır moderasyondayım çok aktif olmadan, zira hukuki konularda çok fazla müdahale gerekmedi.

    sözlük ile ilgili haklı haksız birçok eleştiri görüyorum bu başlık altında veya ilgili diğer başlıklarda. cevap verecek konumda olanlardan biri olsam da ben de eleştiri yapacağım bu kez...

    sözlüğün en büyük sorunu okunmaması bence, bu da ilk bakışta yönetimsel bir sorun gibi görünmüyor. buraya veya başka sözlüklere yazan herkes kendisini allame-i kül yani tüm ilimlerin alimi sanmaya başlıyor, bu yüzden de okumaktan çok yazma meraklısı oluyor.

    okunmuyor yazılanlar ve bu yüzden giderek yazılanlar kalitesizleşmeye başlıyor. kimse okunacağını düşünmediği için bir özen de göstermiyor yazdıklarına. daha niteliksiz ve çok sayıda olan yorumlar arasında çok az sayıdaki nitelikli, kaliteli yorumlar kayboluyor veya okunduğunu gösterir hiçbir iz kalmıyor (favori veya oylama).

    9 aylık sürece baktığımda giderek kalitenin kaybolduğunu görüyorum üzücü bir şekilde. işte bu bana birşeyler kattı, okurken eğlendim/ bilgilendim, zamanımı boşa harcamadım diye düşündüğüm yorum sayısı çok az sayılara indi giderek. 2 gündür özellikle twitter sayfasına yorum eklemek için nerdeyse bütün yorumları okudum, üzülerek söyleyeyim ki 3 kelimelik cümlelerden ve boş içerikteki kişisel bilgilerden yorumlardan geçilmiyor...

    tabi bunda nitelkli, güzel yorumlar yapan yazarların gitmesinin etkisi oldu, bunda da yönetim/moderasyon hataları, davranışları sebep oldu diyebilirsiniz. buraya gelirken kimseyi tanıyarak gelmedim halen de birkaç sözlük konusu hariç kimseyle iletişim kurmadım, ancak hala birşeyler yazarken bir bilgi kırıntısı içersin, kimseye zaman kaybettirmesin, yalan/yanlış bilgi içermesin diye uğraşırken, birilerinin kalitesizliğe teslim olup gitmesini istemiyorum.

mesaj gönder