1. her bomba patladığında, her asker öldüğünde, her katliam ve vahşette, zarar görenin ve ezilenin kim olduğuna bakılmadan, kürt-türk, alevi-sünni, o-bu-şu demeden, "insan" paydasında birleşerek, haksızlığa, zulme, katliamlara karşı sesini yükselten, hak arayan, bütün içtenlikleriyle karşı duran yazarlara sahip platform.

    ben bu hassasiyeti sürekli hissediyorum burda. genel olarak herhangi bir ırkçılık ya da faşizanlıkla karşılaşmıyorum. herkes saygı çerçevesinde fikrini beyan ediyor. üstelik yalnızca bu konuda değil, toplumsal olarak hassas olunan din, inanç, cinsel yönelimler gibi pek çok önemli konuda da bu böyle. ötekileştirilen eşcinsel yazarlara da, öldürülen askerlere de aynı hassasiyetle sahip çıkan bir mecra burası. hatta bunu en net olarak ne yazık ki bombalı bir saldırı sonucu hayatını kaybetmiş olan bir yazar arkadaşımızla ilgili olarak gördük. taban tabana zıt görüşlere sahip olanlar bile bu acıya samimiyetle ortak oldular. herkes bu katliama karşı benzer bir duruş sergiledi.

    faşizm, kafatasçılık, mezhepçilik gibi tehlikeli ve ayrıştırıcı sulara kolay kolay ayak basılmıyor buralarda. arada çürük elmalar elbet olacaktır ama bunun önüne geçmenin ne yolu ne de gereği var. sonuçta doğru yollarla, kimseye saldırmadan, tartışma üslup ve inceliklerine uyarak fikir beyan etmek herkesin hakkı.

    dolayısıyla genel olarak hassas, hoşgörülü, aklı başında yazarlara sahip bir mecra burası. o yüzden fikirlerimizi çarpıştırmak önemli, öfke ve farklılıklarımızı değil.

mesaj gönder