1. hakkında son dönemde güzelleme yerine, eleştirili genelleme yapılan ve bu tavrın üyelerinin bir kısmına gına getirmeye başladığını düşündüğüm -belki de amaç zaten budur bilmiyorum- site.

    tanımı yaptığıma göre daha çok birinci tekil şahısla yazmaya devam edebilirim. burası hayatımın odağı/olmazsa olmazım değil, o yüzden yuvam da değil ama sağlık ocağım da değil. başka sözlükte de üyeliğim var mı var ama asıl yazarlığım orada değil çünkü burada içimden geldiği gibi yazabiliyorum ve insanca tepki almazsam/abuk subuk yürüme girişiminde bulunan olursa endişesi duymuyorum. kabul, yazdıklarım çoğunlukla teknik şeyler değil; biraz kendime notlar, biraz "bakın şöyle de bir kitap/film/oyun var", biraz "hah şunu yazayım da kafam dağılsın" veya "belki gülümsetirim insanları". e bunları beat rice'lik haricinde(*:adımı yazacaktım da neyse dedim :) ) de yapıyorum zaten, ek bir çaba sarf etmiyorum, zorla da yazdırmıyorlar işte o yüzden bana bu tepkiler fazla geliyor. burasının gözde büyütülmesi de küçültülmesi de garibime gidiyor. çözümsüz yakınmaları sevmiyorum, birisinin tavrından hoşlanmadığında iletişimi kesebildiği gibi, burayı da bırakabilir insan mesela ;)(*:bu cümlenin amacı dikte değil bir nevi telmihti ;) )

    elbette daha dolu yazıların daha yoğun olduğu zamanlar vardı ama sol tarafta başlıkların -trolleme dışında- hızla aktığı gün pek hatırlamıyorum. belki o güzel insanlar o güzel atlara binip ben gelmeden önce (2016 öncesi gibi yani) gitmişlerdir bazı kişilerin yazdığı gibi ama artık şu "lost çok bozdu yaa" tavrını bırakmak lazım bence. giden yazarlarda buradaki eskiye özlem yazılarının se-le-na etkisi yaratacağını sanmıyorum çünkü, ha bir de misafirin umduğu-bulduğu konusu var :)

mesaj gönder