1. daha önce İslamiyet'in tanımını kendimce yaptığım için tekrar üzerinden geçmeyelim. Ama bilinmesi gereken bazı mevzular var. Mesela:
    İslam Hangi kabileye indirilmiş?
    o kabilenin ne tür bir üstünlüğü vurgulanmıştır?
    İlk ayeti bile oku olan bir din niye sorgulamaya müsade etmesin? Neyi sorgulamamızı yasaklamış mesela?

    Diğer ithamlara cevap niteliğinde olsun altta yazılanlar. Somut örnek vermemin sebebi daha iyi anlaşılmasını sağlamak. Hala yetersizse daha iyi anlayacağınız şekilde anlatmaya çalışayım.

    Tohumun, toprağın altındaki yaşam formuyla; ağacın yeryüzündeki yaşam formu nasıl birbirinden farklıysa. Sonsuz, ölümsüz bir hayatta bu dünya hayatından çok farklı bir form olması gayet doğal. Ha öldükten sonra hayat yok diyorsanız, hayatın kendisi ölümdür o dursun kenarda. Takıldığınız mesele nedir tam olarak? Meseleyi huri ve Gilmana indirgemek, 5 dakikalık zevki bu kadar abartmak bence yanlış. Merak etmeyin zorla münasebet kuracaksın diye bir kaide yok. Zorla nehirde yuzeceksin akan şarabı içeceksin diye de bir mecburiyet yok.

    Adil olmak ve eşit olmak birbirinden farklı kavramlar. Eğerki bir kişi mirasını erkek ve kız çocukları arasında eşit dağıtmak isterse dağıtabilir. Hatta kimisine az kimine çok verebilir. Ama deklare edilmiş bir durum yoksa riayet edilmesi gereken kıstas budur.

    Domuz eti niye haramdır? Diye sorgulasaniz, farklı farklı sebep ve açıklamalar duyabilirsiniz. Mantıklı veya mantıksız. Ama haramdır, çünkü Allah böyle emretmiştir. Bu benim için yeterli bir açıklama. Kendisine ilaç yazan doktora tıp eğitimi olmayan birisinin karşı gelmesi veya kullandığı ilaç ve içeriği ile ilgili yorum yapması ne kadar gereksizse buda öyle bence. Çünkü tıp ilmi olmadan yapılan tüm yorumlar yersiz olur. Aynı şekilde tüm ilimlerin alimi her şeyi en ince ayrıntısına kadar bilen Allah ne diyorsa veya emrediyorsa bunu yapmakta ben bir sakınca görmüyorum. Ne gibi bir sakıncası olabilir? Kime ne zararı var?

    Çelişkileri ve peygamberin arkadaşı hadisesini açık bir şekilde ifade ederseniz daha makul cevap verilebilir. En azından nasıl egleniyorsunuz herkes görmüş olur ^:swh^

mesaj gönder