• izledim
    • izliyorum
    • izlemek istiyorum
  • youreads puanı (7.88)
46 yok olan
"46 yok olan, star tv'de yayına giren televizyon dizisi. yönetmenliğini serdar akar’ın yaptığı dizide baş rolleri erdal beşikçioğlu, yasemin allen ve melis birkan üstlendi. ilk bölümünün 27 mart 2016 tarihinde star tv'de yayınlanacağı duyuruldu."
  1. makul süresi nedeniyle tebrik edilesi dizi. diğer yerli dizilere örnek olur ve işin aslı diğer dizilerin rakibi değil de daha çok survivor'ın tahtını yok eder. dizide teknik hatalar olacak elbette, yeri geldi lost'ları breaking bad'leri de yerden yere vurduk ama onların senaryo olduğunu unutmadık. yapıcı eleştirileri de yapmamız gerekiyor. benim eleştirim erdal beşikçioğlu'na genetik mühendisi olarak karşımıza çıkan karakter yine bir behzat ç motifi olmuş. bu bilinçli yapılmış değil saçlarının uzunluğu ve yuvarlak gözlükleriyle aslında oynaması gereken rolü ben daha mülayim yada fularlı bir motif bekliyordum. deniz kenarında yatarken gördüğümüz sahne için tam isabet, bilim adamı için ise olmamış diyorum. bu gibi rollerin üstesinden gelen benim gözümde yegane isim şener şen'dir. şener şen bir bakarsın namuslu, banka mutebeti olarak yuvarlak gözlükleriyle karşımıza çıkar bir bakmışssın namusluymuş namussuz dersin. melis birkan için ise psikyatristten çok ergen kız tavırları sırıtırken, şaman arkadaş için ise hiç olmamış diyorum. bunlar oyuculuklara dair eleştirilerim. dizideki en sağlam karakter amca rolündeki sakallı amcamız.

    dizideki teknik aksaklıklara deyinmek istemem. ultra kamera açılarıyla çekmek, mikroskop yerine elektron mikroskopu kullanmak tabiki bütçe ve teknik donanım ile ilgili keşke olsa ve dizi insanı içine daha çok çekse diye düşünebiliriz ancak sen metaforlarını öyle sunarsınki sadece bir oda içinde 3-5 kişi ile bile bilim kurgu dizisi çekebilirsin. bunun örnekleri de var 80'li yıllarda trt imkanlarıyla çekilen kavanozdaki adam bilim kurgu, gizem, gerilime kadar tüm örnekleri ahmet mekin ve serezli ailesi'nin nefis oyunculuğu ile sunmuştur ki bugün bile hafızamda yer etmiştir.

mesaj gönder