1. dil öğrenme konusunda zorunlu olarak akla gelen ilk lisan ingilizce olmasından mütevellit, özellikle akademik sınavlara dönük başarının anahtarı kelime bilgisidir ki bir taşla baya bir kuş indirmek için kelimeleri o dildeki eşanlamlıları ile öğrenmek en işlevsel olanıdır. örneğin ertelemek - tehir etmek anlamına gelen ''delay'' kelimesini yakın ya da eşanlamlı olan ''pastpone'' ve ''put off'' kelimeleri ile birlikte öğrenmek daha kalıcı öğrenmeyi ortaya koyar. öğrenmenin gerçekleştiğini gösteren en önemli done bilginin kalıcı olmasıdır. ingilizce kelimelerin eşanlamlılarını bulmak için tureng .
  2. ingilizce'ye orta/ileri duzeyde hakimseniz ve baska bir yabanci dil ogrenmek istiyorsaniz duolingo.com adeta bir hazinedir.
  3. kelime ezberlemek isteyenler için (bkz: memrise)
  4. herkesin yabancı dil öğrenme kanallarının aynı olmadığını düşünüyorum. Ben yabancı dilin işitsel öğrenilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ne de olsa 10 sene okulda ingilizce gören bizler hala yerine göre gramer'de bile zorlanıyoruz ki konuşma ve yazma konusunda hala tamamlayamadık o eksiklikleri. Her neyse uzun bir süre araştırmıştım çeşitli telefon uygulamaları mektup arkadaşlığı çoğu yeterli gelmedi bana. Bu yüzden bende işitsel olarak ses kayıtlarını araştırırken bir adam keşfetmiştim.
    İsmi Michel Thomas, web sitesi için tık. Adamın popüler her dilde -minimum 15 vardır- ses kaydı ve bununla birlikte paper sheetleri ya da kitapları var. Dinlerken takip edebiliyorsunuz görselde. yeni bir dil öğretirken bunu bize ingilizce anlatıyor olması bana göre iyi bir durum. Bir dili öğrenirken ingilizce üzerinden öğrenmek sizi zorlayacak gibi görünebilir ama Michel amcamız bizden c2 seviyesi bir ingilizce beklemiyor bunu anlamak için. Hatta bir yabancı dil öğrenirken bile ingilizceyi öğrenmiş olabilirsiniz bu sayede. En güzel kısmıda dilleri öğrenirken aksanlarını da doğru biçimde öğretiyor amcamız bize.Biraz araştırıp dvdlerini bulabilirsiniz hatta yardımcı olabilirim.

    Bir diğer nokta hep şöyle düşünüyorum dil öğrenmek konusunda; ana dilimizi öğrenirken dilbilgisiz iletişim halini bilinçsiz bir şekilde öğrenebiliyorsak her dili bu şekilde öğrenebiliriz. bu yüzden öğrenmek istediğiniz dile ait kitap, müzik, film ne varsa komple hayatınıza onları dahil edin, emin olun binlerce tl verilen kurslardan çok daha iyi şekilde öğreneceksiniz.
  5. yurt dışına çıkamayanlar için eğer imkan varsa yabancı arkadaş edinmeli. dil dile değmeli geyiği işte. özellikle kadıköy'de ciddi bir yabancı potansiyeli var. burada edindiğim arkadaşlarla geliştirdiğim ingilizcemi ne okulda ne kursta geliştirememiştim.

    bir de airbnb ile oda kiralama olayı var. ev arkadaşlarım arada odasını kiraladığı zaman bir sürü memleketten insanla ev arkadaşı olma fırsatı yakalıyorum. eğer karşımdaki insan konuşkan biriyse baya arkadaş olup birlikte vakit geçiriyoruz. buda dilime artı olarak yansıyor. şuanda envai çeşit dilde su isteyebiliyorum hehe.

    eğer yabancılarla iletişime geçecek fırsatınız yoksa bırakın yozgatı,kırşehiri kadıköye gelin^:swh^. diliniz gelişsin.
  6. çok iyi bildiğiniz oyunları, telefonunuzun sistemini, bilgisayarınızı öğrenmek istediğiniz yabancı dile ayarlayın.

    windows'taki her bir ayrıntıyı bildiğimden sistemimi fransızca'ya çevirdim mesela. aynı şekilde age of empires, stronghold crusader ve hearthstone'da da aynı şeyi uyguladım. buralardan kelime bilgisi takviyesi alıyorum. gramer ve pratik için (bkz: duolingo) (bkz: memrise) ve bir adet fransızca çalışma kitabım var. pdf olarak.

    metal sevenler için şöyle çok güzel iki fransız grup var: (bkz: alcest) (bkz: les discrets) .

    ha bir de ingilizce hariç bir dil öğrenecekseniz önce ingilizce öğrenmeniz işleri çok çok çok kolaylaştıracatır.
  7. gerçekten öğrenmek istiyorsanız yurt dışında yaşamanız gerekir
  8. bu işin püf noktası: zorunda kalmak.

    mesela sizi ingiltereye koysalar, orada tek bir türk dahi olmasa, 1 sene sonra zorla o dili konusmaya baslarsiniz. konusmak zorundasiniz çünkü hayatta kalabilmek icin bunu yapmak zorundasiniz.
  9. su an ingilizce ve almanca adına en güzel kaynak duolingo. basıt ve zevkli. eğer ingilizceye hakimseniz diğer dilleri de ingilizce olarak öğrenebilirsiniz.
  10. nasa'nın kendi astronotlarına dil öğretmen için kullandığı programı temel alan rosetta stone dil öğrenmek isteyenler için mucize bir programdır.

    en temel seviyeden, en yüksek seviyeye kadar için belli kursları olan, ayrı ayrı pack halinde indirebileceğiniz yüzlerce farklı lehçeleriyle dil seçenekleri olan muazzam bir bilgisayar programıdır.

    isteyen resmi sitesi'den inceleyebilir.
    zfc