1. amerikan para birimi. simgesi $ olmak ile birlikte, bu günlerde türk lirasına karşı rekor kırarak 2.60tl'nin üzerine çıkmıştır.
  2. piyasaları allak bullak etmeye devam ediyor. bugün hangi sektörde iş yapıyor olursanız olun etkilememesi olası değil herhangi bir mal almaya kalktığınızda dışa bağımlı bir ülke olduğumuzdan euro yada dolar üstünden almak zorundasınız o yüzden en küçük esnaftan tutun da fabrikalara kadar herkes bir nevi iş yapamaz hale geliyor. tahmin yapmak gerekirse daha da yükselecektir.
  3. 3.14 olarak pi'sever matematikçilerin gözlerinden yaş getirmiştir.
    abi
  4. doları pi'den alalım arkadaşlar.
  5. bugün merkez bankası faiz arttırımına gitmesine rağmen 3.43'ü gören para birimidir.

    bu coşmanın altında avrupa parlamentosu'nun müzakereleri durdurma kararının etkisi oldu mu bilinmez.

    görünen o ki yıl sonunda 3.50'yi geçecek. buysa büyük çöküşün başlangıcı diyemiyorum zira o çöküş epey süredir var. asıl garip olansa hala "ekonomi çok iyi!" diye gezen cahil halk ve siyasetçiler.

    2001 krizi bu gelenin yanında güllük gülistanlık kalacak. çünkü artık ne düzgün yönetici var ne de satacak kamu malı.
  6. zayıf, üretmeyen ekonomilerin, kendi parasının değersiz olması şaşılacak bir durum değil. yastık altındaki dövizleri bozdurarak doları düşürmeye çalışmak, en basitinden gülünç eylemdir. hadi düşürdünüz diyelim, sonraki artışlara nasıl müdahale edeceksiniz? memleket bu kadar vasıfsız, vizyonsuz, eğitimsiz idareciler tarafından yönetilirse, halkın da elindeki doları bozdurarak düşürmeye çalışması da doğaldır.
  7. amerikan, yeni zellanda, kanada ve bilimum afrika ülkesinin para birimi.
    amerikan para birimi: united states dollar / usd
  8. ekonomiden anlamam, para teorisi de bilmem. arz talep eğrisini koklamışlığım vardır. ama bu dolar nedir arkadaş yahu.
    tamam, ekonominin kendi dinamikleri içinde doların tl karşısındaki bu artışı doğal olabilir ben işin o kısmında değilim. ben sadece isyan ediyorum.
    bilgisayar almaya kalkışsan dolar üzerinden,
    telefon almaya kalkışsan dolar üzerinden,
    kindle öyle,
    ingilizce kitaplar zaten öyle.

    biz, ülke olarak napıyoruz ki? evde spor yapayım desen onu bile amerikalı yapıyor. ha türkler de birşeyler yapıyor ama onlar da sağolsun banane banane diyerek abilerinden geri kalmıyorlar (bkz: vestel)

    ben isyan ediyorum arkadaş. adamın kendi alım gücü bağlamında 100 lira verdiği şeye ben hem daha düşük ücret kazanıp hem de 300 lira vermeye isyan ediyorum.
  9. ayni zamanda uluslararasi petrol piyasasinda kullanilan para birimidir. her kim ki baska para birimi kullanmaya kalkar, basina cok kotu isler gelir
    (bkz: irak)
    (bkz: libya)